Caroline Fransens

BEREIKBAARHEID:
Je kan me bereiken via mail:
secretariaat@praktijksane.be
caroline@carolinefransens.be

Ik studeerde Germaanse filologie (Taal- en Letterkunde) en theaterwetenschap (UA, Humboldt Universität zu Berlin). Omdat ik graag studeer en bijleer, koos ik rond mijn 40ste voor een nieuwe studiecarrière: psychologie (VUB, OU). De carrièreswitch kwam daarna als vanzelf.

Je kan bij mij terecht in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans.

Daarnaast ben ik opgeleid tot loopbaancoach, stress en burn-out coach en narratief therapeut. Ik volgde de basisopleiding van ACT-therapie, maar ook kortere trajecten zoals RET bij stress, Integrale coaching, Transactionele analyse, MBCT, ….

Ik werk als coach voor profit bedrijven en non-profit organisaties (onderwijs en cultuur). Ook binnen de praktijk profileer ik me het liefst als coach en dit zowel omwille van de methodiek als de insteek: from wrong to strong. Vanuit inzichten uit de positieve psychologie werk ik eraan om dat wat goed is te versterken. Of iets wetenschappelijker: ik werk graag rond benefit finding en (post traumatische) groei. Indien nodig, gebruik ik de denkkaders van de narratieve en de acceptance en commitment therapie (ACT).

Volwassenen (vanaf 18 jaar) kunnen bij mij terecht voor:

  • Werk en studie (zingeving, talent, conflict, stress, energieverlies, carrière- of studieswitch, faalangst, uitstelgedrag);
  • Communicatie (verbinding, weerbaarheid, conflict);
  • Persoonlijke effectiviteit (motivatie, zingeving, weerbaarheid, welbevinden);
  • Afscheid en rouw (scheiding, verlies van een dierbare, verlies van gezondheid, verlies van werk, angst voor de dood, zingeving bij het ouder worden).

Mijn tarieven variëren, afhankelijk van de aard van opdracht of de opdrachtgever (de werkgever bijv.) Met een verwijzing van de huisarts voor psychologische hulp, kom je in aanmerking voor het tarief bepaald door de mutualiteit (beperkt aantal sessies).