Van huisartsenpraktijk Dr. Straetemans naar Praktijk Sane

Dr. Hilde Straetemans startte de praktijk als huisarts in de Jan Van Beersstraat in 1993. Na meer dan twintig jaar alleen gewerkt te hebben, groeide bij haar de droom van een multidisciplinaire praktijk.

“Praktijk Sane is geleidelijk gegroeid. Toen Marieke aangaf een praktijkruimte te zoeken, bood ik een leegstaand deel van de praktijk aan. Dat was in 2016. Vervolgens heb ik aan Isabelle, die op dat moment nog in Zwitserland werkte, gevraagd om mee te komen werken in de praktijk als psychiater. Isabelle zegde toe. Daarna vroeg ik aan Caroline om mee te werken, intitieel rond loopbaanvraagtukken en aan werk gerelateerde problematiek. Zij kwam van een andere praktijk naar hier. Tot slot heeft Marieke Meryem geïntroduceerd; zij waren collega’s in het verleden.

Om ons allemaal een plaats te geven, heb ik beslist om te verbouwen. Er moesten genoeg ruimtes zijn voor een dokterspraktijk en drie andere ruimtes voor psychologische consultaties. In 2018 zijn we al samen gestart in containers op straat en in 2019 waren de verbouwingen klaar. Na langer zoeken, vonden we onze laatste medewerker, de dame die de praktische kant van onze praktijk in goede banen leidt: Cheyma. Inmiddels is haar takenpakket al uitgebreid. Ze ondersteunt Isabelle en haar patiënten vanuit haar opleiding maatschappelijk werk.

Dat is waar we nu staan. Ik ben heel blij dat we met dit gevarieerd team gepaste zorg kunnen aanbieden aan onze patiënten en cliënten.”

Alle foto’s werden gemaakt door Cy Leong

Onze zorg, het welzijn van lichaam en geest